Workshops


Samen met Ank organiseren we (Mirjam en Sylvia) met ons drieën onderling om de 7 weken een workshop voor elkaar. We spreken omstebeurt bij ieder af en degene die het organiseert zorgt voor een workshop bestaande uit één of meerdere projecten. Datgene wat we gemaakt hebben willen we graag met jullie delen. Hieronder volgt per keer onze creaties.

Workshop, 7 februari 2015

Inmiddels hebben we al een gezellige workshopmiddag gehad bij Mirjam en zij had mooie voorjaarskaarten om te maken met de stempelset "Lotus Blossom". Met veel plezier laat ik jullie de kaarten zien!Maar liefst vier mooie kaarten konden we op één middag maken dankzij de goede voorbereiding van Mirjam. Zoals altijd waren het weer prachtige creaties welke toch gemakkelijk te maken zijn, zelfs als je niet ervaren bent want......met de producten van Stampin'Up! kan het echt niet mislukken hoor!


De bloem wordt gemaakt door drie keer 'over elkaar heen' te stempelen met de drie verschillende stempels welke allemaal in de eerder genoemde stempelset zitten. Je kunt gebruik maken van één kleur inkt of twee kleuren (zie de geel/oranje Lotus)


Door deze drie lagen krijg je een mooi accent in schaduw, hierboven is dat goed te zien.

We waren weer helemaal enthousiast door al die mooie kaarten en na een gezellige middag gingen we voldaan naar huis. Mirjam, bedankt voor de fijne workshop!


Workshop, november 2014

Ja, kerst komt eraan en daar hoort natuurlijk onze jaarlijkse kerst-workshop-middag bij! We zijn vroeg dit jaar, de datum was zelfs nog voor de Sinterklaas maar.....we hadden er alle drie weer zin in. Het regende kaartjes!!! Zo productief zijn we nog nooit geweest....geen kerststress voor ons met deze hele leuke kaartjes. Kijk maar mee.....


Hier zie je nog niks....lijkt meer op werk in uitvoering! Mirjam had voor ons het voorbereidende werk al een beetje gedaan maar de rest moesten we zelf doen. We gaan aan de gang met meteen 6 kaartjes!! Eerst alle plaatjes uit een knipvel geknipt en deze vervolgens op kleine kaartjes geplakt. De achtergrond op het kaartje is gestempeld met de woodstempel van Stampin'Up!


Van Ank kregen we deze lekkere bonbons in een gepimpt zakje. Zo lachen dit uiltje als kerstman! Deze kun je dus ook van je Stampin'Up! uilenpons maken! Ideetje??


Hier is alvast een overzichtje van de gemaakte kaarten. Ja, je ziet het goed....binnen no-time hadden we de zes kleine kaartjes al af. Ze zijn gepimpt met lintjes, touwtjes, strikjes, sterretjes en wat bling-bling, wat zijn ze leuk!

 Ha, ha, hadden we net de kerstman-uil gezien  ....gaan we nu de pinguïns maken. Deze pinguïns zijn ook gemaakt met de uilenpons van Stampin'Up! Wat een mogelijkheden! Je ziet dat we twee strookjes papier wat hebben afgescheurd en vervolgens deze een beetje beïnkt hebben. Nu zie je de afscheiding goed en het lijkt of er echt een sneeuwheuveltje op de kaart zit. 


                                       Hier nog een close up van de kleine kaartjes.


Werk in uitvoering maar wel met een heerlijke eigen-gemaakte appeltaart met noten en een dot slagroom.....hmmmmm.. dat maakt het workshoppen wel erg aangenaam!


Dit verliefde stelletje vond ik prima te gebruiken voor een kerstkaart. Romantiek hoort ook bij kerstmis in combinatie met de lantaarn geeft dit een beetje Franse uitstraling......mon cherie!


Bijna aan het eind van de middag...nog een laatste makkelijke kaart. Negen vierkantjes uit designpapier, een ster gemat, strikje met belletjes en hopla.....weer een kaartje klaar.


Mirjam had nóg een verrassing voor ons. Een klein mini workshopje met viltjes en een kalendertje. Leuk voor op mijn hobbykamer!    Een groot lint houdt de boel bij elkaar. Zo staat januari van 2015 al klaar.......


Wat was het gezellig en wát hebben we een productieve middag gehad. We hebben lekker genoten van de broodje als lunch, van de appeltaart met slagroom, de kerstmuziek en de potten thee en koffie, zo kan deze middag niet meer stuk.

Mirjam en Ank bedankt voor de gezelligheid en de fijne kerstmiddag.
 

Workshop, 24 september 2014

We hebben weer een leuke workshop bij Mirjam gehad en ik wil je graag het gemaakte laten zien.
Dit mooie notitieboek hebben we beplakt met designpapier en 'm daarna heel persoonlijk gemaakt door onze naam op de voorkant te vermelden. Mirjam had dit voor ons al voorbereid. Vervolgens hoefde we alleen nog wat te bestempelen en voila.....ons eigen boekje voor alledaagse aantekeningen, boodschappen of wat je ook maar aan het papier kwijt wilt.....


Al het materiaal, stempels en inkt zijn van Stampin'Up!.

Als tweede hebben we een doosje gevouwen waarbij we de bovenkant bestempeld hebben met wat 'spetters' en versiert met wat steentjes en uitgeponste bloemetjes. Ook uit de zijkanten hebben we bloemetjes geponst.In het doosje zitten vier kaartjes met envelop verscholen. De kaartjes waren in een mooie gecombineerde kleur met daarop weer de bekende bloemetjes, 'spetter' stempel, touwtjes en steentjes, deze moesten we nog wel in elkaar zetten. Ook nu weer een snel resultaat welke er zijn mag!!
Binnenin de kaartjes kun je een persoonlijke tekst kwijt. Het zijn kleine vierkante kaartjes welke in de kleine envelopjes passen, zo schattig....


Hier nog de bovenkant van het doosje.
Mirjam heel erg bedankt voor een gezellige avond waar we weer verrast werden met dit mooie doosje en een eigen notitieboekje, dankjewel!

Workshop, 23 juni 2014

Afgelopen maandagavond hebben we weer mooie kaarten gemaakt bij Ank. Het was haar buurt voor een workshopavondje en natuurlijk stond deze in het teken van de Stampin'Up! en dat vonden wij helemááál niet erg....lol....

Ze had voor ons drie kaarten te maken....


...deze kaart is niet alleen gestempeld met de petite petals maar ook geponst, verder zijn de kleuren geheel op elkaar afgestemd en dat gaat al heel gauw goed met de producten van Stampin'Up! De mooie glinstersteentjes maken de kaart compleet.
..deze bovenste drie foto's laat zien dat de voorkant van de kaart door de helft is gesneden en de voorkant is beplakt met design papier en aan de bovenste rand zijn eerst de bloemen, Flower Shop, apart op papier gestempeld (kleur: crumb cake) en vervolgens geponst. Middenin een kleine bloem en hierin herken je de Petite Petals weer....
En deze is ook zo'n leuke kaart.....(dit is ook een stempel van Stampin'Up! maar dan een verouderde stempel welke niet meer in de huidige collectie van Stampin'Up! te vinden is)....aan de voorkant een ouderwetse telefoon welke ook aan de binnenkant te zien is....leuk voor als je iemand al een tijdje niet gesproken hebt en door middel van dit kaartje weer contact wilt maken.... maar je kunt 'm ook gewoon gebruiken voor een andere leuke gelegenheid! Multifunctioneel toch!!

Ank, bedankt voor de fijne avond, heerlijk om naast zoveel voetbalavondjes weer eens een freubelavondje te hebben!!

Workshop, 19 mei 2014

Volgers van ons blog weten dat we (Mirjam, Ank en ik) één keer in de zoveel weken onderling workshops houden. Afgelopen keer was het de beurt aan Mirjam en zij had voor ons maar liefst vier kaarten voorbereid met mooi papier, ponsen en accessoires van Stampin'Up!.Ondanks dat we helemaal met de producten van Stampin'Up! bezig zijn zie je hier dat we weer eens 'ouderwets' een Magnolia afdrukje hebben ingekleurd met Copics, voor ons alle drie even wennen, dat hebben we tijdje niet gedaan, maar toch wel netjes ingekleurd....

 Dit is helemaal in de stijl van Stampin'Up!, kleuren mixen en matchen met elkaar zowel in papier, inkt als lint.


 Dit is een drie-luik-kaart, in drieën gevouwen en beplakt met kleuren die helemaal op elkaar zijn afgestemd.
Deze kaart is zo mooi omdat ook de binnenzijde bestempeld is. De kleuren groen, blauw en grijs passen mooi bij elkaar.
 
Mirjam, bedankt voor de gezellige avond en de vier prachtige kaarten!! En voor degene die graag informatie willen over Stampin'Up! bezoek dan het blog van Mirjam, http://madebymirjam.blogspot.nl/

Workshop, 3 februari 2014

Gisteravond hebben we een hele leuke workshopavond bij Ank gehad. Zij had voor ons twee projectjes om te maken. Allereerst een kaart. Zij heeft de uilen-pons van Stampin'Up! gebruikt. Door verschillende kleurtjes voor het lijfje te gebruiken krijg je een bont gezelschap!Ook aan de binnenkant van de kaart zijn uilen verwerkt, is het geen geweldige felicitatie van de uilen-gemeenschap!
 Met deze pons van Stampin'Up! zijn de verschillende onderdelen uitgeponst. Heb je belangstelling in de pons dan kun je hieronder een reactie achterlaten. Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen is Mirjam onze demonstrator van Stampin'Up!, via haar kun je artikelen bestellen of informatie vragen.


In mijn mooie nieuwe hobbykamer heb ik één van de openingen ingericht met een uilen-tafereel. Bij de Hema vindt je leuke uilenkaarten.

Verder heeft Ank een leuke enveloppe van de mal van Dutch Doobadoo gemaakt. Met een leuke Magnolia erop heb je al snel een mooi enveloppe waarin je eventueel een kadokaartje, geld of los kaartje in kan doen. Leuk weggeven toch!
Het bloemetje heeft Ank voor ons in elkaar gezet. Het Magnoliaatje is ingekleurd met Copics en de rand is afgewerkt met Frantáge.


Van Mirjam kregen we nog een leuk zakje met lekkers erin! Natuurlijk wilde zij haar Stampin'Up! ideeën alvast wat promoten, bedankt Mirjam.  


Ank, nogmaals bedankt voor de beide leuke workshops!

Tot een volgende keer,
groetjes,
Sylvia

kerstworkshop, 13 december 2013


Voor Ank en Mirjam heb ik als extraatje dit (appelmoes)potje versierd met wat kerstdecoraties en erin een glazen potje met een waxinelichtje. Simpel om te maken, leuk om te geven.


 We starten met de workshop van Mirjam, en wat een WAUW-effect had dit doosje!! Het is een "exploding box", wat zoiets betekend als....haal het deksel van het doosje en tadaaaaa.....

 ...zo valt het doosje uit elkaar en je ziet meteen de wiebelende sterretjes!! Wat een gaaf effect zeg! Verder zie je dat het doosje uit nog twee binnen doosjes bestaat die erin geplakt zijn. Doordat het design papier dubbelzijdig is heb je meteen al de basis voor al die leuke motiefjes en kleurtjes. Wat een super gaaf doosje, we gaan meteen aan de slag. Mirjam had alles voorgesneden dus we begonnen met de deksel.
 Er zat bij het in elkaar plakken van het doosje ook nog een kadootje van Mirjam bij.....de steentjes die deze kerstster maken zijn voorgeplakt, je haalt ze dus zo van de sheet af. Ze zijn van Marianne Design, "wintergems".

Nu is de deksel klaar en beginnen we aan de buitenste laag van het doosje. Aan alle vier de kanten komt een schuine pocket die we met dubbelzijdig tape opplakken.

 Het tweede doosje....ook hier maken we vier  (vierkante) pockets met een sierrandje dmv een pons.


 Laatste doosje, hier hebben we soort nep envelopje in gemaakt met twee eyelets en een touwtje.  
 Hier zie je mijn zus (links) en Ank aan het werk!! Pff...hele klus hoor!


 Kijk, hier plakken we de sterren op strookjes mica en buigen deze een stukje om, het zijn vier strookjes en je buigt ze op verschillende lengtes om zodat ze ongelijk wiebelen.
Hieronder wat losse kaartjes die in de pockets gaan....

 Ik heb hier de foto een beetje van onderaf genomen, zie je ze wiebelen????

En o, o, wat een intensieve eerste uurtjes, dus......tijd voor de overheerlijke zelfgemaakte taart van Mirjam!! LEKKER!!


Heerlijk met een bakje winterthee, wat zaten we te smullen en wat waren we enthousiast over ons doosje!!!

Na de thee aan de slag met de gave kaart van Ank. De afbeelding is van Wild Rose Studio Clear Stamps "Annabelle'Christmas' en is met Copics ingekleurd. Onderaan zie je een strookje kant en daaronder steekt een randje ijspegels uit. Links op de kaart twee smalle mooie gliterkerstbomen en als laatste rechtsonder een roosje gemaakt uit een pons bestaande uit drie maten én geëmbosd. Labeltje met tekst erbij en wat een PLAATJE!


                                                          Work in process!!
 Als laatste was mijn kaartje aan de beurt. Het is een kaartje die wat uitspringt bij het openvouwen. Dit heet een Gate Fold Latch Card.                                               Plaatje inkleuren met Copics.


 In elkaar zetten, "sneeuw"bolletjes langs de randen, klein tekstje erbij en voila.


 
 
 Helaas komt er dan ook een einde aan de middag en we overzagen onze producten en waren weer zeer tevreden en ook wel een beetje vermoeid. Wat een gezellige middag hebben we weer gehad en dat doen we volgend jaar zeker weer over.


14 oktober 2013, workshop bij Sylvia:

De opdracht die we elkaar gegeven hadden was dat het kaartje Clean and Simple moest zijn. Het woord zegt het eigenlijk al, een simpel kaartje zonder al te veel opsmuk zoals bloemetjes of losse elementen op de kaart. Het zijn bijzondere kaartjes geworden......

Dit was de kaart van Mirjam:

 lief met die herfstblaadjes die dwarrelen in de lucht......
..en een verrassende binnenkant van de kaart.

Ank had voor de workshop een (voor ons eerste) kerstkaart gemaakt en is hij niet geweldig leuk.....??


Op de kaart sneeuwt het al....nu maar hopen op een witte kerst....

Ank had voor ons nóg een kaartje om te maken.... in zijn eenvoud zo mooi!


Mijn bijdrage waren meerdere kaartjes die zo simpel waren om te maken dat we er tijd genoeg voor hadden. Ik ben in de herfstsfeer gebleven.....twee herfstlabels en twee hele gewone kaartjes met een afdruk van een blaadje..
                            ...als laatste nog een herfstimpressie.......

We hadden weer een gezellige productieve workshopavond waarbij we weer met een gevulde tas huiswaarts gingen....


9 september 2013, workshop bij Mirjam:

We hebben weer een fijne workshopavond bij Mirjam gehad en zij heeft ons met drie mini-workshops aan het werk gezet. Helemaal leuk was het dat alle drie de items met frantáge en in vintage stijl was uitgewerkt.  
Als eerste gingen we met frantáge aan de slag om even te wennen hoe dit gaat.
Frantage is een verzameling van embossingpoeder en glassgliters welke door verhitting samensmelten. Hieronder de vintagetag,

                                          rechtsonder en linksboven zie je frantáge.

Onze volgende opdracht is iets voor de chocoladeliefhebbers of als je een leuk cadeautje zoekt.....

Een chocolade doosje met inhoud (Liddl) maar dan zelf bekleed! Wat een leuk idee zeg nu zelf. Ook nu weer gebruik gemaakt van vintage kleuren en de frantáge. Lekker om van te smullen en leuk om weg te geven....

Als laatste hebben we deze mooie kaart gemaakt .....prachtig toch!


de tag met het lintje bovenaan de kaart zit los en is voorzien van een mooie tekst. Ook de binnenzijde van de kaart is beplakt....


Alle drie nog even bij elkaar...


10 juli 2013, inhaal workshopje bij Mirjam:

Van Mirjam hadden we nog een avondje met een kaartje tegoed, zij heeft drie voorbeelden gemaakt met vogelhuisjes. De afbeeldingen zijn digi's  van Sassy Cheryl's Stamps, zij verkopen hele mooie, geweldige, leuke digi's! Dit keer heeft Mirjam er zelf de tekst bijgezet want zij vond dit wel passen bij de vogelhuisjes-verzameling. We hebben de afbeelding ingekleurd met Copic's. 24 juni 2013, workshop bij Ank:

Afgelopen maandagavond zijn we met ons drieën bij elkaar geweest voor een workshopavondje waarbij ieder van ons één projectje had voorbereid.

Ank heeft ons uitgelegd hoe we met verschillende ponsen en embos-ponsen mooie bloemetjes kunnen maken. We hebben drie verschillende modelletjes gemaakt:


                                          deze bloem bestaat uit 6 lagen, waarbij de eerste laag plat is gebleven en de tweede laag naar binnen gevouwen, derde weer plat en zo verder..... zo krijg je wel een hele mooie bloem                                                          

                              deze bloem bestaat uit 5 lagen welke geëmbosd zijn, naar binnen gevouwen en om en om op elkaar gestapeld, door de randjes te sponsen krijg je een mooie vintage look.

 

Dit bloemetje bestaat ook uit 5 lagen maar de blaadjes zijn naar buiten omgekruld en vervolgens ook om en om gestapeld, zo krijg je een mooi roosje.
Alle drie de bloemetjes zijn voorzien van pareltjes (of splitpennetje), zo krijg je een mooi geheel. Helemaal leuk om te doen, Ank bedankt!

Ik had nog een keer de kaart voorbereid van de strandhuisjes waarbij er één gedeelte van het plaatje gekleurd wordt en welke ook (dmv dubbelzijdig tape)iets hoger ligt met een kader erom:


Doordat we zo zijn opgegaan in beide projecten was er (zeer spijtig) geen tijd meer om ook de workshop van Mirjam nog te doen. Deze gaan we eerdaags uitvoeren dus jullie houden deze nog tegoed, hou ons blog nog even in de gaten.......

groetjes, Sylvia


13 mei 2013, workshop bij Sylvia:


Een simpel kaartje waarbij we gebruikt hebben gemaakt van stempels van vlinders en deze zijn afgedrukt met gekleurde inkt. Twee vlinders apart gestempeld, uitgeknipt en opgeplakt, zo komen ze 'los' van de kaart en geeft een leuk effect. Een mooie (grote) tekst maakt de kaart verder af.


Bij dit kaartje ligt de nadruk op de stempel van een strandtafereeltje. Ingekleurd met distress-inkt, beetje los uit het handje dat geeft een mooi aquarel-effect. De stempel is van Urbanstamps, ontwerp van Michael Powell.


Als laatste hebben we dit doosje gemaakt. De stans is van Noor! Design en die heb ik uit Papicolor glanspapier gestanst. De stans zelf heb ik nagetrokken op Papicolorpapier en uitgeknipt. Het gestanste plak je op het papier wat je hebt uitgeknipt. Het plaatje heb ik gedownload via Internet en rond uitgestanst. Met twee strookjes heb ik het doosje gemaakt.


De onderkant heb ik hetzelfde gemaakt als de bovenkant. Om het doosje nog een mooi lint met strikje en zie wat een vintage resultaat! Met inkt heb ik de randjes 'oud' gemaakt. Met bloemetjes en plakparels maak je het doosje verder af.

We hadden allemaal nog een huiswerkkaart om te maken....deze laat ik een volgende keer zien,
prettige Pinksterweekend en tot een volgende keer,
groetjes,
Sylvia


25 maart 2013, workshop bij Mirjam:

Afgelopen maandagavond hebben we met ons drieën weer een gezellige hobbyavond mogen beleven. Mirjam had voor ons, naast de twee geweldige workshop kaarten, een tasje klaarstaan met een mooie Paaskaart én Paaschocolaatjes! We hebben twee prachtige kaarten gemaakt, kijk maar:

Dit is een schuifkaart. Bovenaan zie je een lintje, deze is bevestigd aan een tag welke je naar boven uitschuift. Zodra je dit doet komt het plaatje omhoog te staan, zie hieronder,
Ik heb de kaart van bovenaf gefotografeerd, nu zie je ook de tekst te voorschijn komen. De kaart is verder afgewerkt met een knopje, strikje, losse vintage envelopjes, bloemetjes en hartjes.

Dit is een watervalkaart. Het leuke is dat als je aan het lintje trekt de blaadjes één voor één omvouwen en zo de plaatjes zichtbaar worden...
Uiteraard wordt dan een tekstje zichtbaar.
Wat een prachtige kaarten had Mirjam voor deze workshop weer verzonnen!
De volgende workshop is op 13 mei en ook dan zullen we de resultaten hier weer plaatsen.
Ank bedankt voor de mooie Paaskaarten voor ons.


11 februari 2013, workshop bij Ank:

Ank heeft voor ons twee kaarten voorbereid. Dit is de eerste:


Het afdrukje is van een stempel met mooie lathyrus-bloemetjes (die ruiken zo heerlijk) die hebben we ingekleurd met Distress inkt. Het geheel is op paars papier gemat met daarbij een mooi paars lintje. Rechtsonder paarse plakparels en linksboven een strikje met een paars roosje.

Het tweede kaartje van Ank was zo leuk en verrassend, dit hadden we nog niet eerder gezien. Ik heb het voor het gemak maar een toverkaartje genoemd want kijk....


Voorop zit een doorzichtige sheet met het afdrukje deze zit vast aan een blanco kaartje erachter met dezelfde afdruk erop maar dan ingekleurd. Doordat je de kaart omhoog trekt 'kleurt' de kaart. Echt zo verrassend leuk!

Ank, bedankt voor de hele gezellige knutselavond en voor de beide prachtige kaarten. Op 25 maart is onze volgende workshop, tot dan!

Mirjam en Sylvia19 november 2012, workshop bij Mirjam:

Een easel-kaart in mooi blauw met wit. Wat een lief meisje met lantaarn...de kerst komt eraan....

Heel verrassend en totaal andere kaart. Het is een groot label helemaal in kerstpost-stijl! De combinatie met deze kleuren komt mooi tot zijn recht en alle losse onderdelen erop maakt het toch een mooi geheel.

Niet één, niet twee...maar drie kaarten hebben we bij Mirjam gemaakt. Dit is eigenlijk een heel simpel kaartje maar o zo leuk gedaan! Mirjam bedankt voor de geweldige avond met verrassende kaarten!


Huiswerkopdracht van Mirjam: kaart met twee labels en in de kleuren rood en groen. Dit is mijn kerstkaart voor Mirjam.


Zelfde opbouw van het kaartje maar toch weer anders door de afbeelding en de kleuren. Deze kerstkaart heb ik gemaakt voor Ank.

De volgende workshop is op 11 februari 2013 ook dan laten we zien wat we gemaakt hebben dus kom dan ons blog nogeens bezoeken.
15 oktober 2012, workshop bij Ank:


Dit is een kado-envelop met daarin een heerlijke grote reep chocolade.

Dit is de binnenzijde van de envelop.

Ank had voor ons ook nog een mooi kerstkaart voorbereid en deze hebben we bij haar gemaakt:

Bedankt Ank voor de leuke workshopavond.
Op maadag 19 november is de volgende workshopavond bij Mirjam, wat we dan maken zullen we weer publiceren, tot dan.


 

1 opmerking:

  1. Wat een leuke en gezellige blog hebben jullie.
    Ook super om jullie workshops te bekijken.

    Voor Mirjam, het was weer een gezellige avondje bij Yvonne thuis.

    Gr. Carla

    BeantwoordenVerwijderen