Halloween

Hallo lieve volgers,

31 Oktober wordt er in Amerika/Ierland/Canada en Engeland Halloween gevierd. Hier in Nederland 'leeft' het feest niet echt maar.......ikzelf vind de oranje en zware kleurtjes met Halloween overeen komen met de herfst en de uiteindelijke overgang naar Kerstmis. Het sfeertje kan ik dus wel waarderen. Op Internet vindt je leuke dingetjes om een 'spooky' kaart voor Halloween te maken. Mirjam weet dat ik Halloween wel iets grappigs vind hebben met spinnetjes en heksjes dus viel er deze week al een leuke kaart van haar in de brievenbus en die wil ik graag op ons blog met jullie delen............



De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar.
Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of iets lekkers (meestal snoep) krijgen. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes.

Happy Halloween.....
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten