Kerstworkshop


Hoi bezoeker van ons blog,

Afgelopen vrijdagmiddag hebben we onze jaarlijkse kerstworkshopmiddag weer gehouden. Wij alle drie bereiden dan een project of kaartje voor met als thema kerst (natuurlijk!). Voordat we beginnen lunchen we eerst. Ank had een heerlijke bruin pistoletje gezond voor ons gemaakt en onder het eten worden de plannen voor kerst besproken.Voor Ank en Mirjam heb ik als extraatje dit (appelmoes)potje versierd met wat kerstdecoraties en erin een glazen potje met een waxinelichtje. Simpel om te maken, leuk om te geven.

 We starten met de workshop van Mirjam, en wat een WAUW-effect had dit doosje!! Het is een "exploding box", wat zoiets betekend als....haal het deksel van het doosje en tadaaaaa.....
 ...zo valt het doosje uit elkaar en je ziet meteen de wiebelende sterretjes!! Wat een gaaf effect zeg! Verder zie je dat het doosje uit nog twee binnen doosjes bestaat die erin geplakt zijn. Doordat het design papier dubbelzijdig is heb je meteen al de basis voor al die leuke motiefjes en kleurtjes.

 Wat een super gaaf doosje, we gaan meteen aan de slag. Mirjam had alles voorgesneden dus we begonnen met de deksel.


 Er zat bij het in elkaar plakken van het doosje ook nog een kadootje van Mirjam bij.....de steentjes die deze kerstster maken zijn voorgeplakt, je haalt ze dus zo van de sheet af. Ze zijn van Marianne Design, "wintergems".

Nu is de deksel klaar en beginnen we aan de buitenste laag van het doosje. Aan alle vier de kanten komt een schuine pocket die we met dubbelzijdig tape opplakken.

 Het tweede doosje....ook hier maken we vier  (vierkante) pockets met een sierrandje dmv een pons.


 Laatste doosje, hier hebben we soort nep envelopje in gemaakt met twee eyelets en een touwtje.  
 Hier zie je mijn zus (links) en Ank aan het werk!! Pff...hele klus hoor!


 Kijk, hier plakken we de sterren op strookjes mica en buigen deze een stukje om, het zijn vier strookjes en je buigt ze op verschillende lengtes om zodat ze ongelijk wiebelen.
Hieronder wat losse kaartjes die in de pockets gaan....

 Ik heb hier de foto een beetje van onderaf genomen, zie je ze wiebelen????

En o, o, wat een intensieve eerste uurtjes, dus......tijd voor de overheerlijke zelfgemaakte taart van Mirjam!! LEKKER!!


Heerlijk met een bakje winterthee, wat zaten we te smullen en wat waren we enthousiast over ons doosje!!!

Na de thee aan de slag met de gave kaart van Ank. De afbeelding is van Wild Rose Studio Clear Stamps "Annabelle'Christmas' en is met Copics ingekleurd. Onderaan zie je een strookje kant en daaronder steekt een randje ijspegels uit. Links op de kaart twee smalle mooie gliterkerstbomen en als laatste rechtsonder een roosje gemaakt uit een pons bestaande uit drie maten én geëmbosd. Labeltje met tekst erbij en wat een PLAATJE!


                                                          Work in process!!
 Als laatste was mijn kaartje aan de beurt. Het is een kaartje die wat uitspringt bij het openvouwen. Dit heet een Gate Fold Latch Card.                                               Plaatje inkleuren met Copics.


 In elkaar zetten, "sneeuw"bolletjes langs de randen, klein tekstje erbij en voila.


 
 
 Helaas komt er dan ook een einde aan de middag en we overzagen onze producten en waren weer zeer tevreden en ook wel een beetje vermoeid. Wat een gezellige middag hebben we weer gehad en dat doen we volgend jaar zeker weer over.
Als laatste wil ik jullie dit prachtige kerststuk laten zien die ik van Ank en Mirjam heb gekregen.....ik ben er hartstikke blij mee, hij staat zo mooi op mijn tafel, het is een genot om naar te kijken......want....Christmas is coming!!
Jullie allebei bedankt voor dit té gekke stuk!! Dankjulliewel XXBedankt voor je bezoek en heel graag tot een volgend bezoekje,
Creatieve kerstgroetjes van ons alle drie!

1 opmerking:

 1. Wat een geweldige creatieve middag hebben jullie gehad, ben gewoon
  Jaloers op zulke mooie creaties die jullie elke keer verzinnen
  Echt top👍
  Tevens wens ik jullie fijne feestdagen
  🎄

  BeantwoordenVerwijderen