Uithalen...en weer opnieuw beginnen!

Hoi, leuk dat je weer komt kijken.

Een berichtje met een zomers tintje! Want .... wat doe je als het buiten boven de 30 graden is en je kunt de hele dag niet zo veel doen want elke beweging is al zweten geblazen....? Nou twee keer achter elkaar bbq'en bijvoorbeeld (een beetje overdreven, ja, dat wel) en dan heb je op de derde dag toch echt geen zin in vlees of dingetjes klaarmaken. Dus....vandaag even een makkelijk zomers gerecht en deze beviel zo goed dat ik 'm wel even met jullie wil delen:

voor 4 borden:

150 gr macaroni
ui
paprika
kaasblokjes
komkommer
tomaat
gerookte kip (bij de AH met een smaakje)
peper en zout

dressing:
eetlepel mayonaise
eetlepel yoghurt
beetje citroensap
beetje Italiaanse kruiden

Kook de macaroni. Snij de ui en de paprika in kleine stukjes. Als de macaroni is gekookt dan roer je er een beetje (olijf)olie doorheen zodat deze niet gaat plakken. Roer door de warme macaroni de paprika en ui. Laat dit zo afkoelen.
Snij de komkommer, kip, kaas en tomaat in kleine blokjes. Meng deze (als je bijna gaat eten) door de macaroni, eventueel nog peper en zout toevoegen. Maak de dressing en roer deze door de macaroni.

Zo dat was me lekker en een welkome afwisseling na al het vlees (je eet toch gauw te veel ; )

Al heel lang ben ik mezelf er toe aan het zetten om te gaan haken omdat ik het zo ontzettend leuk vind om te doen en zulke leuke dingen op Pinterest voorbij zie komen. Zoals jullie weten ben ik inmiddels van start gegaan en zijn er onder andere uiltjes, muis en Sas-tas (deze komt nog een keertje op ons blog) gehaakt. Wat ik nog steeds op mijn verlanglijstje had staan waren Granny Squares haken. Het wol had ik allang in huis en ook de diverse leuke boekjes aangeschaft of gekregen maar hoe moet het??? Dit weekend, waarin weinig te bewegen viel (en je eigenlijk gewoon op je stoel moest blijven zitten vanwege het geplak hihi) lukte het me om een proef Granny uit een boekje te maken. Hij is niet helemaal perfect en er zitten wat foutjes in maar toch, ach.....het is wel de eerste en na vele keren uithalen (grrr) is dit 'm .........en uit dit boekje kwam het patroon en er staan er nog véél meer in! De eerste is gemaakt, joepie!

Eigenlijk had ik fout garen gebruikt en nu moest het vandaag maar eens voor het 'echie'! Ik heb kleurtjes uitgezocht en het makkelijkste patroontje (de traditionele squares, vierkant), nou dat moet toch lukken?? In een middagje is dit het resultaat en ik heb er nog een swing aan gegeven ook.....lol.. Hier een close up van de Granny, ik ben absoluut trost op mezelf dat het me gelukt is. Ik merk wel dat een getekend patroon makkelijker te volgen is als een uitgeschreven patroon.

Dit mandje is gemaakt in een tijdsbestek van de tweede helft van het Ned. elftal! Spaghetti haken met een restje wat ik nog over had. Hij was in no-time af met haaknaald 10! Deze doet dienst als mandje voor een haakprojectje, in dit geval de Granny's, zo heb je alles bij elkaar...
 
 

Uit dit boekje kwam de Granny, er staan zulke leuke ideetjes in om van Granny's te maken.....wordt vervolgd want er staan natuurlijk al een paar leuke projectjes op mijn lijstje om te gaan maken.
 
 
 En toen haaktje ik dit hartje....en het lukte!!....

 toen waren er twee hartjes.......

....aan elkaar genaaid en opgevuld......

 ..en vastgemaakt op de Granny.....

 
..zo zie je het beter.....
 
 
Deze eerste Granny met hartje ga ik meegeven aan een vriendin die deze aankomende week met haar gezin een grote reis naar Thailand gaat maken. Het hele trieste nieuws van afgelopen week houdt velen van ons bezig. Dit gelukshartje is voor haar.
 
Ik heb gemerkt dat het haken mij veel voldoening geeft en een mooie bijkomstigheid is dat je zo'n werkje heerlijk buiten onder de parasol kunt uitvoeren.
Ik sluit nu af en ik hoop dat iedereen van een mooie vakantie kan gaan genieten en voor de thuisblijvers hoop ik op een mooie zomer.
 
Een creatieve zomer gewenst!
Sylvia
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten